18 Aralık 2012 Salı

Eveet tarif tarif dediniz, alin size bir tarif:))

Her telden dedik ya, illahaki hepsinden birseyler koymak lazim, degil mi?

Blogunda birbirinden leziz yemek tarifleri veren cok sevgili blogger Hanimlara saygilarimi iletiyorum oncelikle. Hakikaten kolay is degilmis bu, tarifi bul, malzemeyi tedarik et, kosullari hazirla, yeterince motive ol, bir de ustune fotograflarini cek. Bitmedi bir de tarifi yaz, paylas, fotolari eklee, amaaaaan sistim ayol :)

Baslamadan vaz mi gecsem acaba, hay allah heveslendirdim de simdi sizi. Neyse, basladigim isi bitirme azmim sayesinde devam ediyorum, panik yok. Zaten bu tarif kucuk hanim'in okul projesini hazirlamak maksadiyla edinilip, fotolu uygulama olarak hazirlanacakti, bu bahaneyle bir tasla iki kus vurmus olduk:)))

Gelelim tarifimize "Elmali Tart", eee biz biliyoruz onu demeyin pesinen, bu bilmediginiz bir cesidi olabilir. Bastan soyleyeyim o butun butun elmalarin uzerine yapilmis muhtesem parlakliktaki kafesli goruntu canlanmasin gozlerinizde. Amaan, ben de bi tarif verecegim amma uzattim lafi.

SEF DEFNE'nin ellerinden ELMALI TART (TEYZOSUN TARIFI)



Iste Malzemeler
1 adet yumurta
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
3 su bardagi un
2 cay bardagi seker (1'i elmasina 1'i hamuruna)
4 adet sulusundan guzel Elma
1 tatli kasigi tarcin
1 paket margarin
arzuya gore (bu lafada ne gulerim nedense, arzu kimse di mi :P) dovulmus ceviz
Tart kalibi ya da borcam, kasmayin yani evde ne varsa

Yapilisi

Oda sicakliginda yumusamis margarin, 1 cay bardagi seker, 3 su bardagi un, 1 yumurta, kabartma tozu ve vanilya bir kabin icerisinde guzel bir hamur oluncaya kadar yogurulur.
yogurulan hamurdan bir portakal buyuklugunde ayrilarak strec filme sarilir ve  buzluga atilir.

Baska bir kaba, yikanip kabuklari soyulmus 4 adet elma rendelenir, uzerine 1 cay bardagi seker, tarcin ve cevi katilip karistirilir

Bu esnada dinlenmis olan hamur, tarti yapacaginiz kabin tabanina gore elle ya da merdane yardimiyla sekillendirilip yerlestirilir.
Daha sonra iyice harmanlanmis olan elmali karisim hamurun uzerini kaplayacak sekilde dosenir. Kapta kalan fazla sularini atmayin sakin muthis lezzetli bir elma suyu konsantresi olarak damak tadiniza gore sulandirip tuketebilirsiniz.

Buzlukta bekleyen hamurunuzu tartin en ust katina esit sekilde yayilacak bicimde rendeleyin. Evet yanlis duymadiniz kasar peynir rendeler gibi, goruntu pek hosunuza girmese de pisince lezzzizz:)

Onceden isittiginiz 180 derecedeki firininizda 50 dk kadar ( uzeri kizarincaya kadar) pisiriniz.

Kis gunlerinde Tarcin ve Elma birlesimi gercekten de dayanilmaz oluyor. Bu guzel tarif icin sevgili Ablam Cigdem Cetingoz' e tesekkur ediyor, kendisinin ki kadar lezzetli olmasa da fena olmadi diyerek, ekmek ve firin kombinasyonu diyorum :))))))






Afiyet Olsun

Sebnem









Hiç yorum yok: